Items filtered by date: Wednesday, 02 October 2019

 

 

 

Items filtered by date: Wednesday, 02 October 2019

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, pentru postul nostru de radio, că graficul privind construcţia celor trei spitale regionale de urgenţă, de la Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova, rămâne cel stabilit şi anunţat.

Un bărbat care a fost denunţat de doi poliţişti că le-ar fi oferit mită pentru a scăpa de un dosar penal, după refuzul de a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Published in Neamţ

Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată

Published in Eveniment

Un angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava a fost plasat sub control judiciar sub acuzaţia de trafic de minori, după ce împreună cu iubita sa ar fi racolat două minore şi le-ar fi obligat să se prostitueze, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Published in Suceava

Începând de miercuri, 2 octombrie 2019, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială, primește solicitări pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2019 – 2020.

Published in Local

Octombrie este luna de conștientizare a ceea ce reprezintă cancerul de sân.

Published in Sănătate

INVESTIM ÎN IAȘI - ȘCOALA BANILOR BINE-CRESCUȚI

Invitat: Cristina ANDONE - scriitor

Published in Investim în Iaşi

Marți, 8 octombrie 2019, începând cu ora 10.00, Camera de Comerț și Industrie Iași va organiza o întâlnire între oamenii de afaceri și delegația Ambasadei R. S. VIETNAM în România, condusă de E.S. Dang Tran Phong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, delegație ce se va afla în vizită oficială la Iași.

În cadrul întâlnirii, oamenii de afaceri vor avea prilejul să discute în mod direct despre dinamizarea relațiilor bilaterale, oportunitățile pe care le oferă Vietnamul, de la turism până la comerț exterior și de la investiții până la importul forței de muncă vietnameze, specializată pe diferite sectoare de activitate.

Vietnam reprezintă una dintre cele mai dinamice piețe emergente. În 2018, a cunoscut o creștere de 7,1%, iar proiecțiile FMI pentru următorii cinci ani indică menținerea acestei tendințe.

De menționat faptul că, pe 30 iunie a.c., la Hanoi, UE și Vietnam au semnat două acorduri: Acordul de liber schimb și Acordul privind protecția investițiilor. Acordul de liber schimb este unul dintre cele mai ambițioase acorduri de acest fel, ce prevede eliminarea aproape totală (99%) a taxelor vamale. 65% dintre taxele la exporturile UE către Vietnam vor dispărea la intrarea în vigoare a Acordului, restul urmând să fie eliminate în decursul a 10 ani. În ceea ce privește exporturile Vietnamului către UE, 71% dintre taxe vor dispărea în momentul intrării în vigoare a Acordului, restul urmând să fie eliminate în decursul a 7 ani. Acordul privind protecția investițiilor va asigura o protecție mai bună a investițiilor UE în Vietnam.

De asemenea, România a stabilit cu Vietnamul ratificarea unui acord pentru stabilirea unor proceduri referitoare la condițiile necesare derulării exporturilor de produse românești de origine animală, miere și produse apicole, pe piața vietnameză, în baza unui Memorandum de Înțelegere în domeniul agriculturii între ministerele de resort din România și Vietnam. 

„În contextul noilor acorduri semnate, partea vietnameză va face o prezentare a oportunităților pe care le aduce cooperarea bilaterală, fie că vorbim de comerț exterior, fie poate chiar de investiții. Totodată, va fi abordat și subiectul forței de muncă: pe fondul unor dificultăți din ce în ce mai mari în rândul firmelor românești de a găsi mână de lucru, fie că vorbim de cea calificată sau de cea necalificată, în diverse sectoare de activitate, de la construcții până la hoteluri și restaurante, Vietnam s-a conturat a fi o sursă foarte viabilă pentru importul de forță de muncă. În acest sens, la întâlnire vor fi prezente atât firme românești, cât și firme vietnameze, care vor oferi informații detaliate angajatorilor români despre procedurile specifice.” a declarat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Acest eveniment este premergător misiunii economice Afaceri.ro-Vietnam, organizată de Arhipelago cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Iași în luna ianuarie 2020, detalii urmând a fi furnizate în cadrul evenimentului din 8 octombrie.

Participarea la acest eveniment este gratuită, pe bază de confirmare prealabilă, în limita locurilor disponibile. Detalii și confirmarea participării, pe site-ul Camerei de Comerț, www.cciasi.ro

Published in Eveniment

DEZBATEREA ZILEI - Pregătiri pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva

Invitat: pr. Constantin Sturzu - purtătorul de cuvînt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Published in Dezbaterea zilei

DEZBATEREA ZILEI - SĂPTĂMÂNA GIMNASTICII RITMICE

Invitat: Radu Constantinescu - antrenor gimnastica ritmica

Sfarsitul de saptamana aduce la Iasi echipe din 5 tari, intr-o ultima repetitie inainte de campionatul national. Sportivele de la CSS Unirea se vor bate cu sportivii unor cluburi de prestigiu din Ucraina, Republica Moldova, Italia, Grecia si Romania. Aproape 15 ani sunt necesari pentru a scoate o campioana antionala si europeana. In tot acest timp, efortul financiar este sustinut de catre familie si, in parte, de catre club. Competitia de la Iasi a fost inclusa ca etapa a campionatului national.

Published in Dezbaterea zilei
Page 1 of 3