Doi tineri au fost atacaţi de un câine agresiv într-un parc din Botoşani

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Doi tineri au fost atacaţi de un câine agresiv într-un parc din Botoşani

Written by  Aug 29, 2019

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiul Botoşani a fost amendat de jandarmi după ce câinele acestuia a atacat doi tineri aflaţi într-un parc, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Dan Izotov.

Potrivit sursei citate, animalul face parte din categoria câinilor periculoşi şi a fost lăsat liber de proprietar, atacând, astfel, doi tineri care se aflau pe o bancă.

‘Doi tineri atacaţi de un câine agresiv într-un parc din vecinătatea Cercului Militar Botoşani au solicitat seara trecută ajutorul jandarmilor. Un echipaj din cadrul IJJ s-a deplasat în scurt timp şi a luat legătura cu apelanţii, care le-au explicat jandarmilor că în timp ce stăteau pe o bancă au fost atacaţi de un câine dintr-o rasă periculoasă, respectiv American Staffordshire Terrier, lăsat liber şi fără botniţă de proprietarul său, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice‘, a afirmat Izotov.

Oficialul Inspectoratului susţine că proprietarul patrupedului a părăsit zona imediat după ce a văzut că tinerii au apelat numărul de urgenţă 112. Ulterior, el a fost depistat pe o stradă din municipiu, fiind sancţionat cu o amendă de 1.500 de lei aplicată pentru lăsarea nesupravegheată a animalului şi împiedicarea atacului canin.

Cei doi tineri au suferit escoriaţii uşoare, însă au refuzat să fie transportaţi la spital.

Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, accesul câinilor din anumite rase, printre care şi American Staffordshire Terrier, este permis în locuri publice doar cu lesă şi botniţă.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« October 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31