Amplu exerciţiu al ISU la Mănăstirea Secu: a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Amplu exerciţiu al ISU la Mănăstirea Secu: a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie

Written by  Sep 20, 2019

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a desfășurat ieri, un exerciţiu în care este simulată producerea unui incendiu la Mănăstirea Secu, cu extindere la fondul forestier, şi aplicarea Planului Roşu de Intervenţie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ISU Neamţ, scenariul exerciţiului prevede că la Paraclisul Sfântul Nicolae, din cadrul mănăstirii, a izbucnit un incendiu care s-a propagat cu repeziciune la spaţiile de locuit din vecinătate.

Datorită pereţilor antifoc, incendiul este limitat dar din cauza vitezei vântului este pericol ca incendiul să se propage la fondul forestier, mai este menţionat în exerciţiu.

”Numărul apelurilor de urgenţă creşte, numeroase persoane aflate în vizitarea obiectivului observă fumul negru care se ridică din zona mănăstirii. Din informaţiile primite, un număr de aproximativ 10 persoane s-au autoevacuat în parcarea din faţa mănăstirii, iar personalul civil şi cel monahal încearcă să limiteze efectele incendiului cu mijloacele proprii şi să-şi recupereze bunurile, punându-şi viaţa în pericol. Curentul electric a fost întrerupt, iar numeroşi pelerini s-au oprit din curiozitate pentru a urmări evoluţia fenomenului, blocând accesul forţelor de intervenţie, creând pericolul producerii unor accidente”, se arată în comunicatul de presă al ISU Neamţ.

La exerciţiul desfăşurat de ISU Neamţ au participat şi forţe din cadrul ISU Suceava dar şi alte instituţii deconcentrate din judeţul Neamţ.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« October 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31