Doi minori au fost trimisi in judecata pentru omor si port de obiecte periculoase

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Doi minori au fost trimisi in judecata pentru omor si port de obiecte periculoase

Written by  Aug 26, 2019

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi minori, cu vârste de 17 ani, unul în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de omor, iar al doilea în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit procurorilor, pe 29 iunie, în jurul orei 21,00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, inculpatul minor a exercitat acte de violenţă grave şi repetate asupra unui bărbat în vârstă de 24 de ani, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag, prevăzut cu un box metalic, în zone vitale ale corpului, cauzând leziuni grave ce, în scurt timp, au condus la decesul victimei.

Al doilea inculpat minor, în seara zile de 29 iunie, a purtat fără drept un cuţit tip briceag prevăzut cu un box metalic, obiect pe care ulterior i l-a înmânat primului inculpat, care a comis cu acesta infracţiunea de omor.

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, a rezultat că pe 29 iunie, după ce în prealabil cei doi inculpaţi minori au consumat o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice, au hotărât să se deplaseze din localitatea rurală de domiciliu, în oraşul de care aparţine respectivul sat, cu scopul de a socializa şi a consuma din nou băuturi alcoolice la un local din oraş.

Pe terasa localului, cei doi inculpaţi s-au aşezat la o masă şi au comandat câte o bere. La un moment dat, lângă masa acestora s-a aşezat victima, care se întorcea acasă de la serviciu şi care s-a oprit să bea o bere.

Primul inculpat i-a cerut victimei o brichetă, pentru a-şi aprinde o ţigară, victima i-a aruncat ostentativ acestuia bricheta pe masă, lucru care l-a deranjat pe inculpat. Aflat într-o avansată stare de ebrietate, inculpatul s-a ridicat de la masă şi s-a îndreptat în direcţia victimei, încercând să o lovească, însă a fost oprit şi temperat de către al doilea inculpat.

Pentru a evita orice fel de discuţii şi o eventuală altercaţie fizică, victima s-a ridicat de la masă şi s-a deplasat pe jos în direcţia locuinţei sale.

Primul inculpat a pornit în urmărirea victimei, nu înainte însă de a-i cere celui de-al doilea inculpat cuţitul tip briceag pe care acesta din urmă îl purta asupra sa şi despre care inculpatul avea cunoştinţă.

În momentele imediat următoare, în parcarea situată în imediata apropiere a localului, primul inculpat a ajuns din urmă victima, a avut loc un schimb de replici, moment în care victima l-a îndepărtat, împingându-l pe inculpat pentru a-şi asigura scăparea.

La faţa locului a apărut şi al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său.

Primul inculpat a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuţitul şi i-a aplicat un număr de şase lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate ‘în fugă’, în condiţiile în care victima încerca să scape.

Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă şi a decedat pe treptele de acces ale locuinţei.

Potrivit raportului de medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat şocului hemoragic cu hemotorax masiv instalat ca urmare a secţiunii ventriculului stâng, prin plăgi tăiate penetrante transfixiante.

Leziunile s-au putut produce prin loviri active cu un corp înţepător tăietor. Loviturile au fost aplicate din poziţii diferite: anterioară, laterală stânga şi posterioară.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

sursa radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« October 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31